November månad 2017 var en ovanligt intensiv månad för frenngen, utöver Arkivens Dag hade Nynäshamns Kommun även en IT-Vecka då vi naturligtvis var med och berättade hur man kan utnyttja IT inom släktforskningen.

Copyright © Helene Skoglund

Nynäshamns släktforskarförening var på plats i Nynäshamns bibliotek under lördagen den 14 oktober för att berätta lite om släktforskning och vad man kan göra för att komma framåt i sin forskning via olika tjänster på internet.

Man kan konstatera att utvecklingen har gått framåt. Från gamla tiders mikrofiche-kort till nutidens databaser med färgfotograferade gamla handlingar är skillnaden i läsbarhet stor, och fler och fler gamla handlingar finns att få tag på via datorn hemma. Inte bara husförhörslängder, födelse- och dödböcker och andra kyrkoarkiv, utan även till exempel bouppteckningar, flygfoton av gamla gårdar, foton av fångar och fängelsehandlingar, barnmorskeböcker finns att leta i.

Helene Skoglund