Medlemsmöten och andra aktiviteter våren 2024

Den 12 mars drar vårens medlemsmöten igång. Först ut är Maria Landin, som ska berätta om domboksforskning. Tiden är alltid 18.30, och om inget annat anges är adressen Vikingavägen 15 i Nynäshamn, i samlingslokalen på Månberget. Medlemsmötena under 2024 kommer att hållas den 12/3, 9/4, 14/5, 10/9, 8/10, 12/11, 10/12. Bara att boka in i kalendern! Välkomna!

Våren ser ut som följer:

  • 12/3 Maria Landin berättar om hur man forskar i domböcker efter en brottsmisstänkt, vad man kan hitta i domböckerna i övrigt, och lite om dödstraff och avrättningar.
  • 9/4 Lotta Östergren, släktforskare och medlem i föreningen, om sin forskning och DNA-resultat.
  • 14/5 Släktforskarstuga

Naturligtvis blir det föredrag även under hösten.  Här kommer det intressanta berättelser om resande och romska rötter, men också andra delen av Lennart Palms föredrag ”Gravallvarligt…”. Mer information om det senare!

Arkivens dag 

Den 9 november deltar föreningen i Arkivens dag på biblioteket i Nynäshamn. Vi kommer att ha släktforskarhjälp på plats i Fornarverummet för allmänheten, och eventuellt ett föredrag.

Släktforskarcafé våren 2024

Släktforskarcaféet fortsätter under våren 2024. Som vanligt håller vi till i ABF-lokalen på Skolgatan 1 i Nynäshamn.  Vi kör varje måndag klockan 12.30-15.30.

Vad är då Släktforskarcafé? Ett tillfälle att träffas och prata släktforskning med andra som forskar, få tips och råd om hur man kan gå vidare i sin forskning och kanske till och med lösa någon envis släktforskargåta. Ta med egen dator.

Alla våra arrangemang sker i samarbete med

 

En fikastund utanför torpet Sandhagen som var under kyrkoherdebostället Muskösund, i bakgrunden syns gamla Stockholmsvägen. Namnet Sandhagen är från 1865 men stugan är mycket äldre och var tidigare båtsmanstorpet Forsmantorp i Ösmo socken. Huset finns ej mer. Bild från Ösmo Hembygdagille inskannat av HG bild