Vi ville prova om det inte kunna finnas några som var intresserade av släktforskningen bland lördagens kunder i Sjötelegrafen. Det fanns det så vi kommer nog igen.

Foto copyright © Helene Skoglund

Tack alla ni som ville testa släktforskning i Sjötelegrafen!

Hur gör man för att börja släktforska? Och vad kan man hitta på alla de olika släktforskarsajter som finns på nätet? Lördagen den 15 september hade vi i Nynäshamns släktforskarförening tillfälligt tagit plats i Sjötelegrafen för att svara på sådana frågor. Och visa hur man släktforskar rent praktiskt förstås.

En del besökare hade planerat sitt besök och tagit med sig lite uppgifter om äldre släktingar så att vi med hjälp av databaser och kyrkböcker på nätet kunde ta reda på mer om dem. Andra besökare upptäckte föreningens bord och stannade till under helgshoppingen för att ställa frågor eller titta på de böcker och digitala hjälpmedel föreningen säljer. Jättetrevligt, tycker vi. Tack alla ni som stannade till och ville prata släktforskning!

referat Helene Skoglund