Förtroendevalda i föreningen

Styrelse 2020

Hans-Peter Stülten, ordförande
Född och uppväxt i Köpenhamn. Har mina rötter i Danmark, Niedersachsen och Skåne. Utbildat fotohandlare och fotograf, har bott i Sverige sedan 1979 varav från 1985-2006 på Gotland. Började släktforska i slutet på -90 talet då ABF i Visby hade en kurs. Släktforskar främst i Skåne där min morfar kommer från.
Maria Landin, viceordförande
Utbildad arkeolog och har arbetat länge på Nynäshamns kommun som kommunantikvarie. Har varit intresserad av historia sedan barndomen. Släktforskat i ca 20 år, hembygdsforskat ännu längre. Skriver lokalhistoriska böcker, guidar och föreläser. Släktforskar främst på Södermanland och Västergötland.
Helene Skoglund, sekreterare
Jag är född i Täby, men efter att mina kloka föräldrar beslutade sig för att flytta ut på landet 1975 växte jag upp i Grödby, Sorunda. Jag har djupa rötter i Rättvik i Dalarna, men också i både Östergötland, Västergötland, Småland och Uppland. Mitt släktforskade startade på allvar 2012. Efter att jag hade skrivit en artikel om släktforskning i mitt jobb som journalist på lokaltidningen Nynäshamns Posten var jag fast!

Christina Knutsson, kassör
Född och uppvuxen i Hälsingland. Utbildad inom IT i Uppsala, därefter blev det jobb i Nynäshamn och där blev jag kvar. Släktforskning har varit ett stort intresse sedan 1990-talet. Har mina rötter främst i Västernorrland men även i Värmland och Småland. Makens anor finns i Småland och Skåne. Som pensionär forskar jag nu gärna åt släkt och vänner. Har varit engagerad i Föreningen sedan starten.

Nanne Brödjegård, ledamot
Bonngrabb född 1944 på en liten gård utanför Halmstad. Realskola, lantbruksskola och sedan Lantmästarexamen vid SLU, Alnarp. Flyttade till Nynäshamn 1969 för arbete på IVK,.Var från 1979 till 2009 banansvarig på Nynäshamns Golfklubb, Körunda. Varit föreningsaktiv sedan ungdomen. Började släktforskning med en nybörjarkurs 2012, och därefter ett antal andra kurser. Mina anor finns i huvudsak i och runt Halmstad. Hustrun har sina anor i Hälsingland, i huvudsak mellan Bollnäs och Järvsö. Har varit engagerad i Föreningen sedan starten.
Sandra Wictorin, ersättare
Född och uppvuxen i Nynäshamn. Började släktforska på 80-talet - uppehåll - började igen på 90-talet - uppehåll - började igen under 2010-talet. Forskar via kyrkböckerna och via DNA. Främst i Västmanland, Skaraborgs län och Skåne här i Sverige. Har även släkt i Finland. Mitt yrkesliv var mestadels inom Försvarsmakten.

Per-Olov Nilsson, ersättare
Född och uppväxt i Västerås. Kom till Nynäshamn i början av 1980-talet. Som pensionerad civilingenjör började jag släktforska 2002 och har främst försökt kartlägga mina anor ca sex generationer bakåt i tiden med rötter i framför allt Östergötland. Även viss uppdragsforskning åt vänner och bekanta

Anita Brink, ersättare
Mina rötter finns i Skaraborgs- o Älvsborgs län samt Öland. Själv är jag Stockholmare men bott 15 år i Sorunda och i Nynäshamn i två omgångar sammanlagt 20 år.Jag har släktforskat sedan 2009, då visst jag inget om min fars sida men har genom forskningen fått en hel släkt från 1700-talet och framåt, likså med min mor där jag hittat bakåt till 1400-talet. 

Revisorer

Lars Hagelin

Odd Andersson

Thomas Öhlund, ersättare

Valberedning

Christer Åhs, Sammankallande

Gerd Hannerfeldt

Susann Colbing