Förtroendevalda i föreningen

Styrelse 2018

Hans-Peter Stülten, ordförande
Född och uppväxt i Köpenhamn. Har mina rötter i Danmark, Niedersachsen och Skåne. Utbildat fotohandlare och fotograf, har bott i Sverige sedan 1979 varav från 1985-2006 på Gotland. Började släktforska i slutet på -90 talet då ABF i Visby hade en kurs. Släktforskar främst i Skåne där min morfar kommer från.

Maria Landin, viceordförande
Utbildad arkeolog och har arbetat länge på Nynäshamns kommun som kommunantikvarie. Har varit intresserad av historia sedan barndomen. Släktforskat i ca 20 år, hembygdsforskat ännu längre. Skriver lokalhistoriska böcker, guidar och föreläser. Släktforskar främst på Södermanland och Västergötland.

Helene Skoglund, sekreterare
Jag är född i Täby, men efter att mina kloka föräldrar beslutade sig för att flytta ut på landet 1975 växte jag upp i Grödby, Sorunda. Jag har djupa rötter i Rättvik i Dalarna, men också i både Östergötland, Västergötland, Småland och Uppland. Mitt släktforskade startade på allvar 2012. Efter att jag hade skrivit en artikel om släktforskning i mitt jobb som journalist på lokaltidningen Nynäshamns Posten var jag fast!

Per-Olov Nilsson, kassör
Född och uppväxt i Västerås. Kom till Nynäshamn i början av 1980-talet. Som pensionerad civilingenjör började jag släktforska 2002 och har främst försökt kartlägga mina anor ca sex generationer bakåt i tiden med rötter i framför allt Östergötland. Även viss uppdragsforskning åt vänner och bekanta.

Nanne Brödjegård, ledamot
Bonngrabb född 1944 på en liten gård utanför Halmstad. Realskola, lantbruksskola och sedan Lantmästarexamen vid SLU, Alnarp. Flyttade till Nynäshamn 1969 för arbete på IVK,.Var från 1979 till 2009 banansvarig på Nynäshamns Golfklubb, Körunda. Varit föreningsaktiv sedan ungdomen. Började släktforskning med en nybörjarkurs 2012, och därefter ett antal andra kurser. Mina anor finns i huvudsak i och runt Halmstad. Hustrun har sina anor i Hälsingland, i huvudsak mellan Bollnäs och Järvsö. Har varit engagerad i Föreningen sedan starten.

Birgitta Sandberg, ersättare
Mina rötter finns i Blekinge, Småland och Västmanland. Själv är jag född i Råsunda i Solna, bodde tre år i Göteborg under barndomen, tre år i Kalmar under min utbildningstid och därefter fast i Nynäshamn, där jag jobbat som lärare och rektor. Har även jobbat som dövlärare och bitr. rektor i Manillaskolan, specialskola för döva och hörselskadade barn. Mitt intresse för släktforskning startade en annandag jul hemma hos min mormor, då jag som 12-åring undrade hur de som satt runt bordet var släkt med varandra. Att pappa var född i Ösmo det visste jag, men hur hängde allt ihop? Det forskar jag i nu.

Sandra Wictorin, ersättare
Född och uppvuxen i Nynäshamn. Började släktforska på 80-talet - uppehåll - började igen på 90-talet - uppehåll - började igen under 2010-talet. Forskar via kyrkböckerna och via DNA. Främst i Västmanland, Skaraborgs län och Skåne här i Sverige. Har även släkt i Finland. Mitt yrkesliv var mestadels inom Försvarsmakten.

Revisorer

Lars Hagelin

Odd Andersson

Thomas Öhlund, ersättare

Valberedning

Christer Åhs, Sammankallande

Gerd Hannerfeldt

Susann Colbing