Arkivens dag

Vårens program 2021

 Om inget annat anges, äger alla möten rum i lokalen Vikingavägen 15 kl. 18.30

Den 14 september kl. 18.30: Pappa vem är du - Lös din släktgåta med hjälp av DNA

Christina Sagersten kommer och berättar om sin bok "Pappa, vem är du- Lös din släktgåta med hjälp av DNA." Detta möte blir digitalt med Microsoft Teams. Du kommer till mötet genom att klicka här.
Föreningen har redan ett antal böcker till försäljning, ta kontakt med Christina Knutsson.

 

Den 12 oktober kl. 18.30 "Från Gravvalvs alvarligt till dödskul"

Lennart Palm hommer hit och håller det föredrag han skulle ha hållit i fjol då vi var tvungna att ställa in på grund av Covid 19/Corona restriktionerna.

Den 27 oktober kl. 18.00 "Mannen som försvann" OBS detta möte äger rum på KonstPoolen, Vikingavägen 39 OBS

Ted Rosvall kommer och håller ett föredrag med ovanstående titel samt om emigrantforskning. Ett arrangemang vi har tillsammans med ABF Obligatorisk anmälan till ABF här

 

Den 9 november kl. 18.30. Nu är vi tillbaka i den ordinarielokal Vikingavägen 15

Johan Je rgander Kommer att berätta om en Sorunda släkt, Bergasläkten, han forskar på.

Årets sista möte är den 14 december kl. 18.30

Som vanligt har vi släktforskarstuga där vi hjälper varandra med olika problem. Det kommer möjligen även att vara ett litet föredrag, men det vet vi inte i nuläget. Men lussekatter, glögg och ka ffe/the kommer det att finnas

Som ni kan förstå av ovanstående räknar vi med att alla är vaccinerade så vi kan ha normala fysiska möten i höst, dock med undantag av september mötet.

Övriga arrangemang i höst:

Släktforskarcafé måndagar 13.00 - 15.00

Vi har öppnat caféet igen, under september månad blir det digitalt med programmet/appen Teams från Microsoft, måndagar 13.00 - 15.00. du kommer till det genom att klicka här.

Från och med den 4 oktober blir det i ABF lokalen Skolgatan 1, samma tider som ovan. Besök caféet och ställ dina frågor om släktforskning eller bara ha en trevlig stund med andra släktforskare..

Arkivens lördag 13 november 11.00 - 14.00 Nynäshamns Bibliotek

I år kan vi fira arkivens dag som vanligt, vi kommer att finnas på Nynäshamns Bibliotek med bokbord och släktforskare där du kan få hjälp med din släktforskning, eller kanske kan komma igång med den.

Det bliver även ett litet föredrag:

Sandra Wictorin kommer att berätta om en av hennes släktingar Stina Svensdotter Sandberg som stod inför rätta i Valla 1852

Välkommen på våra arrangemang.