Månadens tema!

Vi vill prova något nytt, något som förhoppningsvis ger som resultat, att vi får fler besökare på vår hemsida och därmed fler får intresse för släktforskning.

Vi kommer framöver på denna sida ha länkar till något som vi kallar "månadens tema", varje månad kommer det en ny artikel om ett eller annat som anknyter till släktforskning, det kan vara ett tips eller en artikel omnågot speciellt ämne.

Vi börjar i januari 2020 med en artikel om indelta soldater och båtsmän. Artikeln är författat av Maria Landin och du kommer till den här.

Februari månads tema är något som vi släktforskare ständigt stöter på: Hur skriver de egentlig? Oftast är det väl prästernas kråkfötter i kyrkböckerna vi svär över, men hur var det egentligen med skrivkunnigheten förut? Maria Landin har skrivit om det här.

Månadens tema för mars är lite om olika mer eller mindre konstiga yrken vi stöter på som släktforskare. Även i denna månad är det Maria Landin som är författare till texten som du kan läsa här.

Månadens tema för april är fotografi och släktforskning. Den här gången är det Hans-Peter Stülten som är författaren och kommer med råd och tips. Läs mera om vad du skall göra här.

Månadens teme för maj är Kungliga Bibliotekets inskannade tidningar. Maria Landin har skrivit en väldigt intressant artikel om hur man kan hitta mycket gott dör för släktforskare. Läs artikeln här.

Nu håller vi en paus över sommaren, återkommer med nya artiklar i september.