Tack för släktforskningsåret 2017, alla medlemmar!

Den 20 februari hade Nynäshamns släktforskarförening årsmöte i lokalen på Vikingavägen 15. De församlade godkände bland annat 2017 års räkenskaper och valde en styrelse med delvis nya medlemmar. Hans-Peter Stülten är kvar som ordförande även under 2018 men vi har bland annat fått en ny kassör i Maria Moberg och en ny revisor i Lars Hagelin.

Föreningen har sedan starten 2012 bara vuxit och vuxit. Nu är vi cirka 140 medlemmar! Att det fanns ett stort intresse för släktforskning visste vi när vi drog igång, men att föreningen lyckas hålla kvar medlemmarna, och få nya hela tiden, tycker vi förstås är mer än roligt. Vi hoppas att det är för att vi gör bra saker.

Men kom ihåg att vi i styrelsen också mycket gärna lyssnar på nya önskemål om föredragshållare, aktiviteter, kurser och ämnen som medlemmarna vill veta mer om. Eller kanske vill du bli mer delaktig? Finns det medlemmar som vill engagera sig mer, och kanske hålla en kurs, berätta om sin forskning vid ett medlemsmöte eller ställa upp som "jourhavande släktforskare" på biblioteket i Nynäshamn, är ingen gladare än vi! 

Vi kan se tillbaka på ett mycket händelserikt 2017 med kurser, aktiviteter, och många populära föreläsare, som exempelvis Ted Rosvall och Kalle Bäck – båda författare av intressant släktforskningslitteratur och inspirerande berättare.

Och 2018 ser lovande ut. Härnäst kommer till exempel Karin Borgqvist Ljung från Riksarkivet och berättar vad man kan hitta där. Mycket spännande.

Att summera ett späckat släktforskningsår som 2017 är alltid roligt, men framför allt vill vi säga: Tack, alla medlemmar! Nu blickar vi framåt och hoppas att vi ses under 2018. Hela programmet hittar ni på förstås under vårens program. Välkomna!

NSF styrelse (genom Helene Skoglund, sekreterare)

foto copyright © Helene Skoglund